VAKANTIEHUIS JÍVKA bij de beek Dřevíč,  in Jívka,  aan de voet van het Reuzengebergte, Tsjech.  Slaapkamers: 3Bedden: 8  (+ 3 Kinderledikantjes).  Honden welkom. Omheinde Tuin. Toiletten 2. Wastafels 2. DoucheWasmachine. Haard. SAT-TV.  Speeltoestellen
 
skis2
IMG_0370_1
giphy_2
14J-scD-Langlaufski_Crosscountryski_2_1
skilifte
AdorableInsubstantialAlabamamapturtle-size_restricted_1

TSJECHISCHE SKICENTRA:

Tsjechië heeft een landklimaat; warme zomers en koude winters. 
De kans op sneeuw is daarom erg groot
Normaliter ligt er sneeuw van begin December tot eind Maart / begin April 
Boven de 700 meter sneeuwt het op meer dan 100 dagen per jaar
Op de top van de Snezka ligt dit sneeuwdek er op gemiddeld 219 dagen per jaar. Het eerste sneeuwdek van het seizoen blijft op de hoogste bergtoppen gemiddeld vanaf 21 oktober liggen. In de lagere delen van het land ontstaat gemiddeld op 1 december het eerste sneeuwdek. (info internet).
In de winter vriest het 's nachts gemiddeld -5 tot -6 graden.
Overdag is het rond het vriespunt. Ook hier geldt hoe hoger, des te kouder.
In de grotere steden zijn in de afgelopen dertig jaar temperaturen voorgekomen die rond de -25 graden liggen. Maar dit zijn uitzonderingen.
De allerlaagste temperatuur in Tsjechië werd gemeten in Litvinovice. Hier in het Zuiden daalde de temperatuur tot -42,2 graden.
Tsjechië kent een redelijk aantal ijsdagen. In een groot deel van het land blijft de temperatuur in het winterhalfjaar op zo'n 30 dagen overdag onder het vriespunt. In de hogere delen is dit al snel op zo'n 50 dagen en op de hoogste toppen op meer dan 100 dagen per jaar.
De koudste plaatsen zijn te vinden op de toppen van het Ertsgebergte, de Sudeten (Reuzengebergte) en het gebied rond Svitavy. Het Zuidoosten en de vallei van de Labe kent het minst aantal ijsdagen.


We hebben een routeplanner er even op losgelaten; vanuit vakantiehuis JIVKA naar SKICENTRA in : 

Radvanice 
Leuke piste voor familie. Kinderweitje aanwezig.
Het skigebied ligt in het dorp Studenka binnen Radvanice in Bohemen (District Trutnov) aan de noordzijde van Jestřebí gebergte op een hoogte van 550-650 meter boven de zee. Deze Jestřebí-bergen zijn interessant vanwege de hoogte en hun positie om te skiën en te snowboarden, maar ook voor cross-country skiën, en in de zomer ook voor fietsers en wandelaars.

7 km, 10 min.

Er zijn drie skiliften. De lengte van 400 m en een hoogteverschil van ongeveer 100 m, met een liftcapaciteit van 500 personen per uur. Medium-lift met een lengte van 170 m werd gebouwd op een lichte helling, dus het is bijzonder geschikt voor beginners en meer ervaren kinderen. Kleine lift voor kinderen is 100 m lang met een capaciteit van 350 personen per uur.

Petrikovice 
In goede sneeuwcondities, twee liften, elk met een lengte van 600m. Skischool. Skiverhuur.

13 km, 16 min.
Er zijn drie parkeerterreinen, max. 150m.  Parkeren is gratis. 

Teplice nad Metuje 
Skiën in Kamenec Ski Resort. Het skigebied is uitgerust met een sneeuwscooter en sneeuwkanonnen, die, samen met de klimatologische omstandigheden, zorgen voor een goede kwaliteit van het sneeuwoppervlak.

13 km, 16 min.
De totale lengte van de afdaling ligt op 500 m, geschikt voor zowel beginners als gevorderden alsook voor gezinnen met kinderen. Er zijn skilessen.   "Snowboarders", aanhangers van verschillende obstakels en sprongen, hebben het naar hun zin. Er is parkeergelegenheid, en ook is er de mogelijkheid van 's nachts skiën.

Mlade Buky 
Mlade Buky biedt voor aantrekkelijke tarieven skipassen aan. Ook zijn er mogelijkheden voor nachtskiën. Dankzij het uitgestrekte en glooiende terrein is dit Tsjechische skigebied zeer geschikt voor families met kinderen en beginnende wintersporters.

30 km, 35 min.
Snowboarders en freestyle skiërs zullen zich zeker ook vermaken. De skipistes zijn prima geprepareerd en zijn voorzien van kunstsneeuwinstallaties. Voor de allerkleinsten is er een KIDpark met bandlift en touwlift. Skimaterialen kunnen ter plaatse gehuurd worden.

Prkenny Dul, Zacler 
Er is 5 km om te skiën en te snowboarden. De wintersporters hebben de beschikking over in totaal 4 liften

35 km, 42 min.
Dit wintersportgebied ligt op een hoogte van 570 tot 830 m.

Janske Lazne 
Het skigebied Černá Hora - Janské Lázně beschikt over de langste afdaling van Tsjechië (2,5 km). De Protez skipiste is bereikbaar via een 4-persoonsstoeltjeslift en is 's avonds verlicht.

37 km, 42 min.
Cerna Hora - Janske Lazne is een belangrijk kuuroord dat in 1697 gesticht werd door een lokale graaf. De eerste kabelbaan werd in 1928 geopend, en in 1980 vervangen door een moderne gondellift.

Pec Pod Snezkou 
1. Dit is hier het tweede grootste gebied in SkiResort ČERNÁ HORA - PEC, dat verbonden is met het andere gebied Černá hora via SkiTour. Het gebied in Pec is geschikt voor professioneel en recreatief skiën en snowboarden. Het biedt 12,5 km aan skipiste en een aantal skigebieden zoals Funline met gebogen krommen en een 8 m lange tunnel, of de reusachtige slalom / bergafslag met tijdsmeting (TS1, MS1). Hier vindt u ook Funpark en Snowpark met obstakels en sprongen. Nachtskiën onder schijnwerpers is mogelijk op de breedste hellingen van het land - pistes Javor 1 en 2. Verlichting is er ook op de piste U lesa.

42 km, 49 min.
 
2. Een nieuw beginnersgebied naast Javor is speciaal geschikt voor gezinnen met kinderen. Skiliften zijn vervangen door twee magische tapijten. De kortere is onderdeel van LIVE park, gereserveerd voor skilessen van de nieuwe skischool SkiResort LIVE. Een 90m lang tapijt is open voor iedereen met een geldige SkiResort pas. Een moderne afneembare quad-stoeltjeslift ZAHRÁDKY EXPRESS is sinds de vorige winter in gebruik genomen door de oude skilift op de skipiste Zahrádky te vervangen.

Mala Upa 
Skicentrum Mala Upa is een winter resort in de oostelijke bergen, ligging op 1000 m boven zeeniveau. De grote hoogte en automatische sneeuwkanonnen garant voor kwaliteit sneeuw gedurende het hele seizoen. Eind Maart 2018 lag er nog veel sneeuw.

42 km, 49 min.
Het complex bestaat uit twee langlaufloipes en (ALPINESKI) : 3,7 km hellingen tot een kilometer lengte en zwaarte licht (blauw) tot middelzware (rood). Zeven liften. ER IS EEN SKISCHOOL. Skibus gratis voor skiërs.

Vrchlabi 
De stoeltjeslift brengt u 710 meter hoog. met prachtig uitzicht op het Reuzengebergte. De stoeltjeslift opent de toegang tot routes in lengte tot 50 km in Benecko en Misecky.

52 km, 58 min.
Er zijn een kabelbaan en 3 skiliften met een totale capaciteit van 4600 personen per uur. De hellingen zijn bedekt met sneeuw en ideaal voor beginners en gezinnen met kinderen.

Spindleruv Mlyn 
De skigebieden, op alle niveaus, zijn zeer goed geprepareerd en hebben een totale lengte van 25 km. 14 stoeltjesliften en sleepliften met een transportcapaciteit van 17.500 personen per uur staan tot uw beschikking. Met één skipas kunt u gebruik maken van meer dan 25 km met sneeuw bedekte hellingen verdeeld over drie verschillende skigebieden (Horni Misecky, Medvedin, Svaty Petr).

68 km,  80 min.
Op de hellingen van Svaty Petr worden FIS parametruns en skiwedstrijden gehouden op wereldniveau. Het Freestyle Snowpark van Svaty Petr is een must voor alle snowboard liefhebbers. Om alle bovenstaande redenen noemt men Spindleruv Mlyn terecht “de parel van het Reuzengebergte” of ook wel “Val d’Isere” van Midden-Europa. 


 

Tsjechië kent een redelijk aantal ijsdagen. In een groot deel van het land blijft de temperatuur in het winterhalfjaar op zo'n 30 dagen overdag onder het vriespunt. In de hogere delen is dit al snel op zo'n 50 dagen en op de hoogste toppen op meer dan 100 dagen per jaar. 
De koudste plaatsen zijn te vinden op de toppen van het Ertsgebergte, de Sudeten (Reuzengebergte) en het gebied rond Svitavy. In de lagere delen van Tsjechië valt op minder dan 45 dagen per jaar sneeuw. 
Boven de 700 meter sneeuwt het op meer dan 100 dagen per jaar
In vrijwel het gehele land is in de winter de bodem op zo'n 20 dagen per jaar bedekt met een sneeuwlaag van 10 centimeter of meer. 
In de Bohemen en in de Sudeten ligt er op 120 dagen per jaar een sneeuwdek van 10 centimeter of of meer.  
Op de top van de Snezka ligt dit sneeuwdek er op gemiddeld 219 dagen per jaar. 
Het eerste sneeuwdek van het seizoen blijft op de hoogste bergtoppen gemiddeld vanaf 21 oktober liggen. In de lagere delen van het land ontstaat gemiddeld op 1 december het eerste sneeuwdek.

De skigebieden in Tsjechië zijn populair
Ook kinderen en beginners en families voelen zich als een vis in het water in de Tsjechische skigebieden. 


Skigebieden in Tsjechië staan bekend om hun betaalbare (skipas-)prijzen en prima faciliteiten
Er zijn moderne stoeltjesliften en gondels
Sneeuwkanonnen zorgen ervoor dat de pistes van de Tsjechische skigebieden altijd voorzien zijn van voldoende sneeuw. 

WINTER EN TEMPERATUREN

In de winter vriest het 's nachts gemiddeld -5 tot -6 graden. Overdag is het rond het vriespunt. Garanties, dat dit elk jaar zo is, zijn er niet.
Ook hier geldt hoe hoger, des te kouder.
In de grotere steden zijn in de afgelopen dertig jaar temperaturen voorgekomen die rond de -25 graden liggen.
Maar dit zijn uitzonderingen.
De allerlaagste temperatuur in Tsjechië werd gemeten in Litvinovice.
Hier in het Zuiden daalde de temperatuur tot -42,2 graden.
Tsjechië kent een redelijk aantal ijsdagen.
In een groot deel van het land blijft de temperatuur in het winterhalfjaar op zo'n 30 dagen overdag onder het vriespunt.
In de hogere delen is dit al snel op zo'n 50 dagen en op de hoogste toppen op meer dan 100 dagen per jaar.
De koudste plaatsen zijn te vinden op de toppen van het Ertsgebergte, de Sudeten (Reuzengebergte) en het gebied rond Svitavy.
Het Zuidoosten en de vallei van de Labe kent het minst aantal ijsdagen.


SNEEUWVAL:
In de lagere delen van Tsjechië valt op minder dan 45 dagen per jaar sneeuw.
Boven de 700 meter sneeuwt het op meer dan 100 dagen per jaar.
In vrijwel het gehele land is in de winter de bodem op zo'n 20 dagen per jaar bedekt met een sneeuwlaag van 10 centimeter of meer.
In de Bohemen en in de Sudeten ligt er op 120 dagen per jaar een sneeuwdek van 10 centimeter of of meer.
Op de top van de Snezka ligt dit sneeuwdek er op gemiddeld 219 dagen per jaar.
Het eerste sneeuwdek van het seizoen blijft op de hoogste bergtoppen gemiddeld vanaf 21 oktober liggen.
In de lagere delen van het land ontstaat gemiddeld op 1 december het eerste sneeuwdek.

Duitsland: kijk op  https://www.anwb.nl/auto/themas/winterbanden/winterbanden-in-duitsland

In Duitsland moet de auto voorzien zijn van banden die geschikt zijn voor de weersomstandigheden: rij dus op winterbanden in Duitsland als het winter is of wordt. Dan moeten auto's ook beschikken over een winteruitrusting. In Duitsland is het verplicht om banden met winterse eigenschappen te gebruiken bij winterse omstandigheden. Sinds kort is de definitie van geschikte banden in de Duitse wet aangescherpt. Banden met alléén M +S aanduiding zijn niet meer voldoende. De band moet voorzien zijn van het Alpine-symbool (berg met sneeuwvlokje).Er is een overgangsregeling voor het gebruik van banden die alleen M+S markering hebben. Deze mogen nog tot 30 september 2024 gebruikt worden, mits zij voor 31 december 2017 zijn geproduceerd. Let bij het kopen van nieuwe banden daarom goed op de productiedatum van de band.

Tsjechië: kijk op  https://www.anwb.nl/auto/themas/winterbanden/winterbanden-in-tsjechie

Winterbanden in Tsjechië zijn verplicht van 1 november tot 31 maart bij winterse omstandigheden. Of als de temperatuur onder de 4 graden Celsius is. Onder winterse omstandigheden wordt onder andere verstaan; sneeuw, ijzel en sneeuwmodder. Ook de sneeuwkettingen moeten dan in de auto liggen. Zonder winterbanden rijden kan meespelen bij de aansprakelijkheidsvraag bij een ongeluk. Bij een blauw bord met daarop een auto en een sneeuwvlok zijn winterbanden ook verplicht ongeacht de winterse omstandigheden of de temperatuur.

klik om terug te gaan naar de "HOMEpagina"

terug naar Activiteiten en Wintersport

SuchTicker.de - die SEO-Suchmaschine
COVRI S.R.O.
info@reuzengebergte.net


 


E-mailen
Bellen
Map
Info