TSJECHIË: VAKANTIEHUIS JÍVKA a.d. voet van 't Reuzengebergte. *De Tuin is Omheind.   3 fijne Slaapkamers en  11 Bedden waarvan   8 éénpersoons Bedden  +3 Kinderledikantjes.  2 Toiletten.  2 Wastafels.  *Douche.   *Honden welkom.  *KinderSpeeltoestellen.    *Wasmachine.  *Haard.  *NL-SAT-TV.    
  

Als je veel wilt zien en begrijpen van de vestingstad Josefov, (Jaromer) lees dan ook even het verhaal van Jellie Banga:

https://ceskysight.nl/historie/fort-josefov-in-jaromer-bij-hradec-kralove/

Fort Josefov in Jaroměř bij Hradec Králové.
Stel je eens voor: een reis terug in de tijd, naar een periode waarin verdedigingswerken en militaire strategieën van levensbelang waren. Welkom in het vestingstadje Josefov, een unieke plek die niet alleen indrukwekkende gebouwen herbergt, maar ook een schat aan onvergetelijke verhalen en mysterieuze locaties. Dit is geen doorsnee monument - het Josefov-fort is een adembenemende ervaring die je meevoert
naar lang vervlogen tijden.
(het is dus een vestingstad, zoals in Nederland Bourtange, *Covri)

De bouw van dit prachtige fort begon al in 1780, onder toezicht van de befaamde Franse ingenieur Claude Benoit Chevalier de St. Luis Duhamel de Querlonde. In 1787 was het gehele complex voltooid en klaar om zijn belangrijke rol te vervullen. Wat die rol precies was? Het beschermen van de noordelijke grenzen van het Oostenrijkse rijk tegen het koninkrijk Pruisen. Maar het fort diende niet alleen als verdedigingswerk - het was tevens een imposant arsenaal, een opslagplaats voor buskruit en voedselvoorraden, en bood onderdak aan zowel soldaten als burgers.

Wanneer je door de rechthoekige straten van het vestingstadje Josefov loopt, voel je de geschiedenis tot leven komen. Bewonder de massieve wallen en diepe verdedigingsgrachten die eens de veiligheid van de stad garandeerden. Waan jezelf in een waar avontuur terwijl je de mysterieuze ondergrondse gangen verkent, die je meenemen naar een wereld vol geheimen. Loop in de voetsporen van onbekende soldaten en beroemde generaals, en laat je meevoeren door de verhalen die deze plek te bieden heeft.

Tijdens een rondleiding word je meegenomen door het doolhof van ondergrondse gangen en leer je alles over het harde militaire leven. Ontdek de vergeten hoekjes en andere verrassingen die de stad voor je in petto heeft. Laat je verrassen door historische anekdotes en boeiende vertellingen. Leer over de mensen die hier ooit woonden, werkten en vochten voor hun idealen.
Voor de dapperen onder ons, vooral kinderen die samen met hun ouders zijn, worden er regelmatig spooktochten georganiseerd waarbij meeslepende legendes tot leven komen.


treinmuseum Jaromer ↓

SPOORMUSEUM

Onderstaand aanklikbare hoofdstukken
Home-pagina
Jivka Recensies en Eigenaar
Prijslijst en Bezettingskalender
Formulieren Boeking en Contact

Uw Hond mag mee
Kinderen, Families, Senioren
Activiteiten 1
Activiteiten 2
Klimaat, Reis-info, Elek. auto, Internet
Huurvoorwaarden en Huisregels

COVRI S.R.O.
info@reuzengebergte.net

E-mailen
Bellen
Map
Info